Ricciotti Ensemble

In het kader van het 60-jarig jubileum van Jong Talent Concours Maassluis kwam het fameuze Ricciotti Ensemble een concert geven in Maassluis. Op zaterdag 27 juli om 14:00 uur gaf dit ensemble, dat bestaat uit ca. 40 studenten van verschillende conservatoria, een concert op de Markt in Maassluis.
Het concert begon om 14:00 uur. Altvioliste Sunniva Skaug, één van de prijswinnaars van Jong Talent Concours Maassluis editie 2019, speelde als extra prijs één stuk samen met het Ricciotti Ensemble.

Het ensemble gaat meerdere malen per jaar op tournee en is net terug uit Cuba.
Het straatsymfonieorkest Ricciotti Ensemble is er voor alle mensen en brengt muziek waar en wanneer dat maar kan. Zij maakt live symfonische muziek die voor iedereen toegankelijk. Ricciotti schrijft op haar site ‘Muziek verbindt, maakt je vrij, kan je raken, doet je bewegen, nadenken en voelen. Muziek brengt mooie dingen teweeg in een samenleving en het zit in het DNA van ons orkest om het mooiste en breedste repertoire te laten horen op locaties waar mensen wonen, werken en ontspannen’.
Stichting Maassluise Muziekweek is trots op het geslaagde evenement dat druk bezocht werd en een groot muzikaal festijn was.

Ricciotti in Maassluis 01           Sunniva Skaug

                                                      Ricciotti Ensemble                                                                                                               Sunniva Skaug

 

Jong Talent Concours Maassluis

Het concours de ‘Maassluise Muziekweek’ gaat met de 60e editie in 2019 verder onder de naam ‘Jong Talent Concours Maassluis’. Het concours, georganiseerd door de stichting Maassluise Muziekweek, is voor veel prijswinnaars al jarenlang de springplank naar het conservatorium en het vak als professioneel musicus. Met een nieuwe, frisse blik op de toekomst gaat het concours onder deze kersverse naam verder.

Jong Talent Concours Maassluis is een concours, gericht op klassieke muziek, waaraan jaarlijks circa 120 kinderen en jongeren uit het hele land deelnemen. Waar het concours voor veel prijswinnaars dé springplank is naar het conservatorium, is deelname voor anderen een stimulans om verder te gaan met muziek een leven lang. Stichting Maassluise Muziekweek wil talentvolle kinderen en jongeren op een toegankelijke manier verder helpen op hun muzikale pad.

Jong Talent Concours Maassluis 2019 heeft in week 9 plaatsgevonden. Hier ziet u de winnaars.
Zaterdag 2 maart speelden de fantastische prijswinnaars nog een keer hun prachtige stukken. Locatie was de Groote Kerk, Kerkplein 2 in Maassluis.
De prijzen werden uitgereikt door dr. Edo Haan, burgemeester van Maassluis en de heer Jaap Kroonenburg, voorzitter van de Govert van Wijnstichting. 

Het 60-jarig jubileum belooft extra feestelijk te worden met masterclasses door de wereldberoemde violiste Maria Milstein en pianist Hannes Minnaar. Bovendien komt het Riccioti Ensemble een concert geven in Maassluis.

Zie hiervoor pagina ‘Masterclasses'en 'Ricciotti Ensemble'.

Jong Talent Concours Maassluis 1 Logo FullColour