JONG TALENT CONCERT MAASSLUIS

Op zaterdag 26 oktober a.s. om 14:00 uur vindt in de prachtige Groote Kerk in Maassluis het ‘Jong Talent Concert Maassluis’ plaats. Aan het concert werken jonge muzikanten mee die een prijs behaald hebben aan Jong Talent Concours Maassluis editie 2018 en 2019. Ook werken enkele prijswinnende conservatoriumensembles mee aan dit concert. Het programma met klassieke muziek is heel afwisselend.

Ook klinkt deze middag de wereldpremière van de door Thomas Prechal gecomponeerde compositie ‘Nieuwe Waterwegen’. Thomas Prechal, hoofdprijswinnaar van Jong Talent Concours Maassluis 2017, heeft ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van het Maassluise concours, deze compositie voor pianokwintet geschreven. Het kwintet bestaat uit twee violen, altviool, cello en piano. Thomas is cellist, maar legt zich ook toe op componeren. Diverse oud-deelnemers werken mee aan de uitvoering van dit werk.

De toegang is gratis. Wel vragen wij na afloop een gift ter dekking van de kosten.

Zodra het programma bekend is komt het op onze website www.maassluisemuziekweek.nl en op Facebook.

INSCHRIJVEN OP JONG TALENT CONCOURS MAASSLUIS EDITIE 2020

Maandag 4 november a.s. start de inschrijftermijn op Jong Talent Concours Maassluis editie 2020.

De voorspeeldagen zijn op maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 februari 2020. Het slotconcert, de prijsuitreiking en de uitreiking van de deelnamecertificaten zijn op zaterdag 29 februari 2020.

Jong Talent Concours Maassluis 1 Logo FullColour