Maassluise Muziekweekdeelnemers in de prijzen Prinses Christina concours

fluitTijdens het Prinses Christina Concours Zuid-1, dat het afgelopen weekend plaatsvond in Den Bosch, zijn wederom een aantal oud-deelnemers van de Maassluise Muziekweek in de prijzen gevallen.

In categorie 1 (12 t/m 14 jaar) eindigde Sunniva Skaug (altviool) op de tweede plaats. Zij is al zeker van een plaats in de Nationale Halve Finale op zaterdag 7 april 2018 in het Provinciehuis Zuid-Holland in Den Haag.

In categorie 2 (15 t/m 19 jaar) ging de tweede prijs naar het trio Diotima, waar celliste Emma van Schadewijk deel van uitmaakte. Verder bestond dit ensemble uit pianist Mischa van Tijn en violist Tim de Vries. Emma viel in 2013 al in de prijzen bij de Maassluise Muziekweek. Dit trio is te beluisteren in de Nationale Halve Finale.
In de voorgaande categorie ging de derde prijs naar Diana Pivak, piano. Zij was dit jaar een van de deelnemers aan de Maassluise Muziekweek.

Een eervolle vermelding ging naar Steffie de Konink. Zij is bij de Maassluise Muziekweek zeker geen onbekende. In 2014 en 2016 viel zij daar al in de prijzen.

Fantastisch dat deze oud-deelnemers al zo ver zijn gekomen bij het Prinses Christina Concours. Allemaal van harte gefeliciteerd en wij wensen hen allemaal veel succes. Natuurlijk gaan onze felicitaties ook uit naar alle andere prijswinnaars.

Volgend jaar bestaat de Maassluise Muziekweek 60 jaar. Veel deelnemers aan dit klassiekemuziekconcours voor jongeren zien en horen wij nog steeds terug op diverse podia. Neem als voorbeeld de voorzitter van de jury van het Prinses Christina Concours 2018, pianist Hans Eijsackers. Hij was ooit hoofdprijswinnaar van de Maassluise Muziekweek.

Heeft u mooie herinneringen aan de Maassluise Muziekweek, heeft u meegedaan of bent u eens in de prijzen gevallen, laat het ons dan weten via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..