Current news

Van 11 tot en met 13 september wordt het Huygens Festival in Voorburg gehouden. Onderdeel daarvan is een internationaal jeugdprogramma met uitwisselingen met Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije en een gelegenheidsjeugdorkest onder leiding van Ali Groen. Dit jaar helaas geen buitenlandse gasten maar wel het gelegenheidsjeugdorkest en daar zoeken ze nog een paar (alt)violisten voor.

Wellicht een leuke uitnodiging voor de jonge (alt)violisten die zich voor het afgelopen concours hebben ingeschreven.

Zie website.

The concert on Saturday 19th September 2020 has been cancelled due to the Covid-19 crisis.

 

De Stichting Maassluise Muziekweek heeft dit jaar de Culturele Prijs Maassluis ontvangen.

Deze werd zaterdagavond 29 juni tijdens het Cultuurgala 2019 in de Koningshof Maassluis uitgereikt door wethouder Corine Bronsveld - Snoep.
De prijs, ingesteld door de Culturele Raad Maassluis, is bedoeld om personen of instellingen een blijk van waardering te geven voor de door hen geleverde opmerkelijke prestaties op cultureel gebied.
De Culturele Prijs Maassluis bestaat uit een oorkonde en een beeld ontworpen door kunstenaar Ans van de Wiel.

Motivatie Maassluise Muziekweek

  • Maassluis kent vele bijzondere activiteiten. Dit is er zeker één van.
  • Een uniek muziekconcours voor getalenteerde jongeren van 8 tot en met 17 jaar.
  • Het heeft nationale bekendheid verworven. Deelnemers komen uit het hele land en diverse deelnemers zien dit als een opstap naaar landelijke concoursen zoals het befaamde Christina Concours of als start ven een professionele carrière in de muziek.
  • Dit jaar werd het alweer voor de 60e keer georganiseerd. Inmiddels omgedoopt tot Jong Talent Concours Maassluis. Op zich een bijzondere prestatie en draagt bij aan de landelijke bekendheid van Maassluis.
  • Daarom wordt de Cultuur Prijs Maassluis dit jaar uitgereikt aan de Maassluise Muziekweek.