Current news


Het programma is bekend!

De inschrijftermijn is gesloten voor het Jong Talent Concours Maassluis editie 2019. Het klassiekemuziekconcours voor kinderen en jongeren van 8 t/m 17 jaar (categorie A) en voor kamerensembles van Nederlandse conservatoria (categorie B).
Getalenteerde violisten, cellisten, fluitisten, trompettisten, blokfluitisten, zangers, gitaristen, pianisten, fagottisten, hoornisten, harpisten, saxofonisten konden inschrijven.
De juryleden 2019 zijn violiste Wiesje Miedema, celliste Monique Heidema en pianist David Kuyken. Zie voor meer informatie over het concours en de prijzen onder Concours.

Op 22 juni 2019 geven violiste Maria Milstein en pianist Hannes Minnaar een masterclass in Maassluis. Deze masterclasses vinden plaats in het kader van het 60-jarig jubileum van Jong Talent Concours Maassluis, tot voor kort Maassluise Muziekweek genoemd. De masterclasses vinden plaats in de Schuurkerk en de Groote Kerk in Maassluis. Beide beroemde masters genieten een prachtige internationale carrière.

Voor de werving van jonge getalenteerde violisten en pianisten voor beide masterclasses zijn kandidaten geworven onder prijswinnaars van Jong Talent Concours Maassluis. Op verzoek van Stichting Maassluise Muziekweek heeft ook het Prinses Christina Concours een aantal deelnemers voorgedragen. Dit zijn prijswinnaars van het Prinses Christina Concours.

Alle deelnemers zijn heel enthousiast over de aan hen geboden kans deel te nemen aan deze masterclasses.

Stichting Maassluise Muziekweek is bijzonder verheugd over de samenwerking met het Prinses Christina Concours. Daar waar mogelijk gaan beide organisaties in de toekomst meer samenwerken!

De inschrijving voor de 60ste editie van de Maassluise Muziekweek gaat donderdag 1 november 2018 van start en sluit op maandag 4 februari 2019.