Juryleden en begeleiding muziekdag

Juryleden

Genevieve van Dijk

Genevieve van Dijk

Geneviève van Dijk is docent viool met vele jaren ervaring. Bij Geneviève worden individuele lessen vaak aangevuld met samenspel in de vorm van groepslessen of strijkensembles. Daarmee kan naast het werken aan de persoonlijke violistische en muzikale ontwikkeling ook samen geleerd en gemusiceerd worden, wat extra motivatie en plezier met zich meebrengt. Diverse leerlingen van Geneviève volgen een talententraject en nemen deel aan concoursen als solist of als ensemble. Zo staan de door haar opgerichte succesvolle Young Fiddlers met regelmaat in de Zoetermeerse schijnwerpers.

Liselet van Gent

Liselet van Gent

Liselet studeerde af als  klassiek zangdocente in 1994 aan het Rotterdams Conservatorium. Zij volgde zanglessen bij Marianne Blok, Marianne Dieleman en Wendela Bronsgeest. Later verdiepte zij zich in de methode Lichtenberg bij Ingrid Voermans en Esther Putter en volgde de opleiding in Stembevrijding bij Jan Kortie. In 2018 voltooide zij de meerjarige dirigenten opleiding.Liselet geeft zanglessen en lessen stemvorming en stembevrijding. Vanaf februari 2021 begeleidt ze een vrouwenkoor in Delft. Sinds september 2020 is Liselet dirigente van Het CKC kamerkoor Vocapella.

 Marcel van Raaij

Marcel van Raaij

Marcel is een ervaren dirigent en instructeur die actief is in zowel de showband-wereld als binnen de HaFaBra. Op dit moment is hij werkzaam als Artistiek leider en dirigent bij de Rijnmondband Schiedam en bij Showkorpsen Irene Ede en staat hij regelmatig op de bok bij een harmonieorkest. Van oorsprong begonnen als slagwerker maar na de keus om niet naar het conservatorium te gaan verder gegaan op de Euphonium. Marcel heeft een brede muzikale interesse en zoekt altijd naar de beleving en de verbinding met andere disciplines zoals dans, zang en theater. “Muziek maken is leuk, samen muziek maken is nog leuker en samen zo goed mogelijk muziek maken is het allerleukst” is zijn credo. Samen verbeteren en met plezier werken aan een product, hoe leuk is dat!

Begeleiding

Fernan Mejuto

Fernan Mejuto

Fernan Mejuto (1992) begon op 8-jarige leeftijd met muzieklessen in zijn geboortestad A Coruña in Spanje en op 18-jarige leeftijd voltooide hij zijn studie klassieke muziekkunst aan het conservatorium van A Coruña. Hij vervolgde zijn opleiding in Nederland, waar hij jazzmuziek studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij verschillende docenten zoals Miro Herak, Juraj Stanik, en Bob Wijnen.
Fernan rondde zijn studie af in Rotterdam aan het Codarts Conservatorium met een masterdiploma in artistiek onderzoek, onder begeleiding van Dick de Graaf, Franz von Chose, Miguel Rodriguez, Stefan Lievestro, en Mark Schilders. Tijdens zijn studie heeft Fernan een rijke muzikale carrière gehad met verschillende eigen projecten en deelname aan meerdere projecten van verschillende muziekstijlen waardoor hij een zeer veelzijdige speler is geworden.
Met veel plezier geeft hij les aan leerlingen van Muziek@Maassluis. Fernan is daarin op zoek naar een glimlach, een gevoel van voldoening en vreugde. Zijn doel is om zijn leerlingen te zien ontwikkelen en in het algemeen gelukkig en gepassioneerd te zijn over het instrument dat ze bespelen, ongeacht het niveau of de moeilijkheidsgraad.

Ako Taher

Ako Taher

Ako Taher groeide op in Irak. Hij begon zijn muzikale carrière op 8-jarige leeftijd met gitaarles. Toen hij 12 jaar was hield de gitaardocent er mee op. Er was geen vervanging of een andere gitaardocent. Wel was er een pianoleraar beschikbaar. Zo werd de droom geboren om klassiek pianist te worden. Ako studeerde 7 jaar conservatorium in Bagdad tot begin jaren ’90 de 1e Golfoorlog uitbrak. Hij moest zijn studie afbreken en later zelfs vluchten uit Irak. Er braken zware jaren voor hem aan, tot op een dag de piano weer verscheen in Ako’s leven. Voor een re-integratietraject werkte hij in een kringloopwinkel in Rotterdam. Daar stond een piano. Vals. Zijn spel was roestig en ruw, maar al spelend kwam alles terug. Het ‘talent van de kringloopwinkel’ bleef niet onopgemerkt. Zijn verhaal kwam in de media en werd o.a. finalist bij het tv-programma ‘Holland’s got talent’