Actueel

Vijf begaafde jonge violisten verbonden aan de jong talentenafdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag spelen Vivaldi, Beethoven, Wieniawski tijdens een prachtig concert.

Deze vijf violisten zijn allen deelnemers en/of finalisten aan het Jong Talent Concours Maassluis (Maassluise Muziekweek) geweest: o.a. Diana Fahours, Luca van der Waals, Marcel Sutedja, Sanne Kwok en Lucas Cui.

Zie hier de website van Koningshof..

Annulering Jong Talent Concert 19 september a.s.

Na lang wikken en wegen heeft het bestuur van Jong Talent Concours Maassluis besloten het Jong Talent Concert door laureaten van het concours 2020 op zaterdagmiddag 19 september a.s. in de Groote kerk in Maassluis niet door te laten gaan.

De ontwikkelingen en onzekerheden rond het corona-virus hebben ons tot deze stap doen besluiten. Wij verwachten dat het in de huidige omstandigheden moeilijk wordt een behoorlijk aantal toehoorders te trekken. Muziek maken voor lege kerkstoelen en banken is helemaal niet leuk. Voor de aanwezige toehoorders is het verspreid in de kerk kijken en luisteren niet echt sfeer verhogend. De verhouding tussen de kosten en de baten raken door dit alles ook onevenredig uit balans.

Alles bij elkaar heeft ons hiertoe doen besluiten. Wij hadden ons bijzonder verheugd op dit concert door deze jong talenten.

Wij hopen dat het tij in de toekomst keert en zij alsnog in Maassluis te horen zijn!

De Stichting Maassluise Muziekweek heeft dit jaar de Culturele Prijs Maassluis ontvangen.

Deze werd zaterdagavond 29 juni tijdens het Cultuurgala 2019 in de Koningshof Maassluis uitgereikt door wethouder Corine Bronsveld - Snoep.
De prijs, ingesteld door de Culturele Raad Maassluis, is bedoeld om personen of instellingen een blijk van waardering te geven voor de door hen geleverde opmerkelijke prestaties op cultureel gebied.
De Culturele Prijs Maassluis bestaat uit een oorkonde en een beeld ontworpen door kunstenaar Ans van de Wiel.

Motivatie Maassluise Muziekweek

  • Maassluis kent vele bijzondere activiteiten. Dit is er zeker één van.
  • Een uniek muziekconcours voor getalenteerde jongeren van 8 tot en met 17 jaar.
  • Het heeft nationale bekendheid verworven. Deelnemers komen uit het hele land en diverse deelnemers zien dit als een opstap naaar landelijke concoursen zoals het befaamde Christina Concours of als start ven een professionele carrière in de muziek.
  • Dit jaar werd het alweer voor de 60e keer georganiseerd. Inmiddels omgedoopt tot Jong Talent Concours Maassluis. Op zich een bijzondere prestatie en draagt bij aan de landelijke bekendheid van Maassluis.
  • Daarom wordt de Cultuur Prijs Maassluis dit jaar uitgereikt aan de Maassluise Muziekweek.