Actueel

DE PRIJSWINNAARS JONG TALENT CONCOURS MAASSLUIS EDITIE 2020

Van 24 februari t/m 26 februari vonden de voorspeeldagen van Jong Talent Concours Maassluis editie 2020 plaats. Het slotconcert, de prijsuitreiking en de uitreiking van de deelnamecertificaten zijn op zaterdag 29 februari a.s. om 14:00 uur in de Groote Kerk Maassluis.

De juryleden waren violiste Wiesje Miedema, celliste Monique Heidema en pianist David Kuyken / André Telderman.

De prijswinnaars staan onder Concours. Zie hier de foto's van de Voorspeeldagen en het Slotconcert.

Het klassieke muziekconcours Jong Talent Concours Maassluis staat open voor jonge getalenteerde muzikanten van 8 t/m 18 jaar en voor kamermuziekensembles van in Nederland gevestigde conservatoria. Zie hier voor informatie over het concours (algemene voorwaarden).

De Stichting Maassluise Muziekweek heeft dit jaar de Culturele Prijs Maassluis ontvangen.

Deze werd zaterdagavond 29 juni tijdens het Cultuurgala 2019 in de Koningshof Maassluis uitgereikt door wethouder Corine Bronsveld - Snoep.
De prijs, ingesteld door de Culturele Raad Maassluis, is bedoeld om personen of instellingen een blijk van waardering te geven voor de door hen geleverde opmerkelijke prestaties op cultureel gebied.
De Culturele Prijs Maassluis bestaat uit een oorkonde en een beeld ontworpen door kunstenaar Ans van de Wiel.

Motivatie Maassluise Muziekweek

  • Maassluis kent vele bijzondere activiteiten. Dit is er zeker één van.
  • Een uniek muziekconcours voor getalenteerde jongeren van 8 tot en met 17 jaar.
  • Het heeft nationale bekendheid verworven. Deelnemers komen uit het hele land en diverse deelnemers zien dit als een opstap naaar landelijke concoursen zoals het befaamde Christina Concours of als start ven een professionele carrière in de muziek.
  • Dit jaar werd het alweer voor de 60e keer georganiseerd. Inmiddels omgedoopt tot Jong Talent Concours Maassluis. Op zich een bijzondere prestatie en draagt bij aan de landelijke bekendheid van Maassluis.
  • Daarom wordt de Cultuur Prijs Maassluis dit jaar uitgereikt aan de Maassluise Muziekweek.