58ste Maassluise Muziekweek succesvol verlopen.

De 58ste Maassluise Muziekweek was een daverend succes. Er waren maar liefst 108 deelnemers, waaronder 8 uit Maassluis. Tijdens de 3 voorspeldagen kon de organisatie 439 bezoekers welkom heten. Ook het slotconcert op zaterdagmiddag 4 maart in de Groote Kerk van Maassluis, waar de winnaars hun opwachting maakten en de prijzen werden uitgereikt door burgemeester Haan van Maassluis werd goed bezocht.

De organisatie kan derhalve terug kijken op een bijzondere muzikale happening.

Overzicht prijswinnaars:

WINNAAR MAASSLUISE MUZIEKWEEK 2017

THOMAS PRECHAL (12 jaar)-cello.

Cellospel met veel passie. Je speelt met een prachtige toon en heel muzikaal. Probeer nog beter te articuleren in de snelle stukjes. Je optreden is een belofte voor de toekomst. Ga zo door!

Prijs voor het spelen van een Nederlandse compositie:

MENNO VERLOOP (14 jaar)-viool.

Je begrijpt de muziek en fraseert mooi. Zeer volwassen gespeeld en aangrijpend mooi. Erg knap hoe je de spanning weet op te bouwen en te behouden.

Ensembleprijs:

VALEN DE GRAAF en VERONIKA DIJKSTRA (resp. 12 en 13 jaar)-piano.

Geweldig mooi samenspel, met mooie toonvorming. Hele goede timing. Knap om de quatre mains stukken zo uit het hoofd te spelen. Zeker doorgaan samen en ook als jullie techniek al goed is; blijf er aan werken. Super goed gedaan!

1e prijs categorie 6 t/m 8 jaar:

ADINDA VAN DELFT (8 jaar)-viool.

Heel muzikaal gespeeld met fraaie frasering en dynamiek. Je bent al helemaal los van de noten! Wat een mooie toon haal je uit die kleine viool. Wacht maar als je op een hele mag. Je bent al enorm ver voor je 8 jaar.

2e prijs categorie 6 t/m 8 jaar:

QUINTEN de GRAAF (6 jaar)-viool.

Wat een mooie betrokkenheid bij de muziek. Je hebt een heel mooie toon met veel dynamiek. Heel erg knap op jouw leeftijd.

3e prijs categorie 6 t/m 8 jaar:

MAYA TOURAY (8 jaar)-piano.

Je speelt al erg mooi en verzorgd, met een bijzonder gevoel voor timing. Je gaat helemaal in je spel op. Al een heel fijne basistechniek om op verder te bouwen. Ga zo door.

1e prijs categorie 9 t/m 10 jaar:

YILLING LIU (10 jaar)-piano.

Heel spannend gespeeld met veel klankkleur. Mooie frasering en dynamiek. Bach keurig in tempo met duidelijke articulatie. Cruz heel muzikaal gespeeld met mooie toucher en goed pedaalgebruik.

2e prijs categorie 9 t/m 10 jaar:

MEI-BING DONG (9 jaar)-piano.

Je speelt de stukken heel muzikaal en een prachtig toucher. Een mooie frasering en met lust gespeeld. Je weet de muziek de ruimte te geven. Dit belooft wat voor de toekomst. .

3e prijs categorie 9 t/m 10 jaar:

LUCAS CUI (9 jaar)-viool.

Energiek spel en gelukkig durf je risico te nemen. Je bent sinds vorig jaar erg gegroeid. Fijn om naar te luisteren.

1e prijs categorie 11 t/m 12:

MAX VALKENBURCHT (12 jaar)-piano.

Met natuurlijke virtuositeit gespeeld en mooi toucher. Het optreden met een grote belofte voor de toekomst. Een goede keuze omdat je hierin veel kunt laten horen. Drie en een halfjaarjaar les is heel kort voor dit niveau. Geweldig.

2e prijs categorie 11 t/m 12 jaar:

OLGA GÖSCHEL (12 jaar)-viool.

Bosmans met veel expressie en “dansend” gespeeld. Je beweegt heel natuurlijk mee met de frasering in de muziek. Je hebt een hele diepe, warme kant. Bij Brahms heb je de noten achter je gelaten en neemt het publiek mee in het muzikale verhaal van deze mooie compositie.

3e prijs categorie 11 t/m 12 jaar:

JOSEPHINE HUI-en TEGUH (11 jaar)-piano.

Carrol met rust en heel sfeervol gespeeld. Bartók goed van tempo, zorgvuldig en muzikaal uitgevoerd. Je hebt in beide stukken zowel techniek als muzikaliteit.

1e prijs categorie 13 t/m 15 jaar:

ROSA BURGER (15 jaar)-viool.

Je weet het publiek van begin tot het eind te boeien. Je hebt Appassionato virtuoos en intens gespeeld. Elke toon is een feestje. In het stuk van Massenet vertel je het verhaal. Erg sfeervol.

2e prijs categorie13 t/m 15 jaar:

PELLE VAN ESCH (15 jaar)-bastrombone.

Er komen vele klankkleuren uit je instrument. Mooie zinsbouw, gezongen lijnen met veel dynamiek. Door je wijze van musiceren neem je het publiek mede in het muzikale verhaal van deze mooie compositie. Dat belooft wat voor de toekomst!

3e prijs categorie 13 t/m 15 jaar:

MENNO VERLOOP (14 jaar)-viool.

Je begrijpt de muziek en fraseert mooi. Zeer volwassen gespeeld en aangrijpend mooi. Erg knap hoe je de spanning weet op te bouwen en te behouden.