Beelden van Charlotte Spruit met Combattimento in concert in de Groote Kerk van Maassluis op 9 april 2016

Charlotte Spruit is in 2015 winnaar geworden van de 56ste Maassluise Muziekweek en ontving de RABOBANK Stimuleringsprijs ter besteding aan een masterclass naar eigen keuze.

In de categorie Davina van Wely eindigde zij als tweede tijdens het Nederlandse Vioolconcours 2016. Zij speelde daarbij als soliste bij Combattimento.  het vioolconcert in C. groot de delen, Allegro moderato en Adagio van J. Haydn.
De jury merkte in haar rapportage op, dat zij als het ware met het orkest speelde.
De naam Charlotte Spruit kom je regelmatig tegen in de muziekwereld. Ze heeft o.m. deelgenomen aan het Iordans Vioolconcours waar zij al eens tweede is geworden. Zij heeft als soliste opgetreden in het Jeugdorkest Nederland en zo zou men nog even kunnen doorgaan. Een ding staat vast: wij zullen in de toekomst nog meer van haar horen.
Charlotte is 15 jaar en volgt privéles bij Coosje Wijzenbeek.
Omdat Charlotte in 2015 winnaar is geworden van de Maassluise Muziekweek en omdat Combattimento op 9 april een concert gaf in de Groote Kerk van Maassluis heeft zij als speciale gast samen met Pieter Dirksen (klavecimbel) een optreden verzorgd. Een en ander werd mogelijk gemaakt door de Govert van Wijnstichting, de organisatie achter de succesvolle concertreeks “Muziek tussen Maas en Sluis”.
Al met al kan worden gesteld, dat de Maassluise Muziekweek door haar hoge kwaliteit aan deelnemers hiermee ook landelijk gezien hoge ogen gooit. De jury was dan ook zeer verrast. Zij waren dan ook unaniem van mening dat dit concours steeds meer in prestige toeneemt en daardoor ook Maassluis op de kaart zet.
Wanneer je het internet opgaat en je zou al onze deelnemers gaan googelen dan zult ook u versteld staan.