Drie prijswinnaars Maassluise Muziekweek in Lions Classical Winter Concert

Op zaterdag 16 december a.s. organiseert de Lionsclub Maassluis weer een Classical Winter Concert in de Groote Kerk in Maassluis. Naast het optreden van het door Marco Bons geleide orkest “Camerata Terra Reno” verschijnen ook drie prijswinnaars van de Maassluise Muziekweek, een klassiekemuziekconcours voor jongeren sinds 1959, voor het voetlicht.

Te weten Anuschka Pedano (altviool), Maria Pedano (hobo en zang) en Pelle van Esch (bastrombone).
Alle drie hebben inmiddels meerdere muziekprijzen op hun naam staan, waarbij Maria ook nog eens uitblonk met haar optreden in “Superkids”.

Naast het feit, dat Pelle uitstekend overweg kan met zijn bastrombone, bleek zaterdag 18 november 2017 dat hij ook een voortreffelijk componist is. Tijdens het Prinses Christina Compositie Concours won hij een tweede prijs. Aan dit concours deden 28 componisten mee.

Natuurlijk mogen wij organist Jaap Kroonenburg niet vergeten. Ook hij draagt aan dit benefietconcert zijn muzikale steentje bij.

Het orkest speelt werken van onder andere Mozart, Tchaikovski, Fauré, Paganini, en Grieg. Een aardige bijkomstigheid is dat Marco Bons de zoon is van een van de oprichters van de Maassluise Muziekweek, nu 58 jaar geleden. Al met al een concert, dat u zeker niet mag missen.

De toegangsprijs van het concert bedraagt € 20,00. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van de Lionsclub, Primera (Zuidvliet 13) Restaurant de Ridderhof en Grand Café ’t Hoofd.

Daarnaast wordt er een arrangement aangeboden, waarbij er voorafgaande aan het concert voor een prijs van € 59,95 (incl. toegang tot het concert) kan worden gedineerd.

De opbrengst van deze avond zal worden gedoneerd aan een goed doel.