Mayte Levenbach in Grote Kerk Schiedam

De 15 jarige Mayte Levenbach, winnares van de Maassluise Muziekweek 2016,  maakt op zondag 3 december a.s. haar opwachting in de Grote of Sint-Janskerk te Schiedam. Lange Kerkstraat 37. Aanvang 15.00 uur

Zij zal tijdens het concert van The Young Talent Orchestra een solistisch optreden verzorgen evenals de oud-deelneemster aan de Maassluise Muziekweek Kira van der Woerd (12).
Het programma ziet er als volgt uit:

  • Ludwig van Beethoven, Symphony n 5, 1 mov. Allegro con brio
  • Jules Massenet, Meditation from the opera Thais 
  • Jean Sibelius, “ValseTriste”
  • Pablo de Sarasate, “Zigeunerweisen”
  • Michail Glinka, Ouverture “Ruslan and Ludmila”

 

Young Talent Orchestra

Met als doel jonge getalenteerde muzikanten tussen circa 12 en 18 jaar kennis te laten maken met orkestrepertoire en het vak van orkestmusicus, hebben Codarts Rotterdam en Muziekinstituut Hellendaal in 2013 het Young Talent Orchestra (YTO) opgericht.

Het orkest, dat onder leiding staat van Mikhail Zemtsov, speelt ongeveer tien concerten per jaar. Er worden gevarieerde programma’s uitgevoerd – van Barok tot 21ste eeuw.

Jonge toptalenten treden als solist met het orkest op.

Op 1 mei 2017 won het YTO de eerste prijs bij het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt (België); aan dit festival namen tachtig jeugdorkesten uit de hele wereld deel.
De afgelopen jaren heeft het orkest opgetreden in onder meer de Doelen, de Grote of Laurenskerk (beide Rotterdam) en de Grote Kerk (Schiedam).

Voor het seizoen 2017-2018 staan optredens gepland in de Doelen (Rotterdam), op het Midzomerfestival in zalencentrum Pro Rege (Rotterdam) en op het openluchtfestival Klassiek op het Amstelveld (Amsterdam).

Verder verzorgt het YTO samen met het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest een kerstconcert en het orkest neemt deel aan het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten.

Website Codarts
Website Muziekinstituut Hellendaal