Muziek en dans tijdens 58ste editie Laureatenconcert

Alle eersteprijswinnaars van de Maassluise Muziekweek maken hun opwachting bij het Laureatenconcert van de 58ste editie van de Maassluise Muziekweek. De jonge muzikanten laten op zaterdagmiddag 21 oktober horen wat voor muzikaal talent zij bezitten. De optredens van de laureaten wisselen af met opvoeringen van danseressen van Balletstudio Westside.

De dertienjarige Thomas Prechal won de 58ste editie van de Maassluise Muziekweek en treedt op tijdens het Laureatenconcert. Hij speelde tijdens het concours onder andere een eigen compositie. Daarnaast treden de volgende eersteprijswinnaars op: violiste Adinda van Delft (categorie 6 t/m 8 jaar), pianist Yilling Liu (categorie 9/10 jaar), pianist Max Valkenburcht (categorie 11/12 jaar) en violist Rosa Burger (categorie 13/15 jaar). Ook het ensemble bestaande uit pianisten Valentijn de Graaf en Veronika Dijkstra laten tijdens het Laureatenconcert horen waarom zij het winnende ensemble zijn.

Dans

De Laureaten zijn stuk voor stuk veel belovende, jonge talenten. Net als de danseressen van balletstudio Westside. Deze toonaangevende balletschool onder leiding van Nancy Don heeft al een jarenlange staat van dienst en verzorgt drie choreografieën. Alle danseressen zijn tussen de 16 en 21 jaar en dansen gemiddeld twee tot drie uur per week. Ondanks dat zij amateurs zijn, tonen de meiden een enorme professionele inzet.

De danseressen wisselen de talentvolle musici af met het visuele aspect van dans en laten drie uiteenlopende dansen zien: een moderne dans, een moderne jazzdans en een choreografie uit een musical.

ballet Nancy Don

Info

Het Laureatenconcert vindt plaats op zaterdag 21 oktober en start om 14.00 uur in de Groote Kerk aan het Kerkplein 2 in Maassluis. Kaartjes kosten € 7,50 en zijn te koop aan de deur.